MONOGRAFIJA RKZ-a 1924 - 2014

 

Već  duže vrijeme sakupljamo povijesnu građu našega radio-kluba, od postojanja pa sve do današnjih dana. Svrha ovoga je priprema i tisak monografije  RKZ 1924 – 2014  koju ćemo prezentirati prilikom obilježavanja 90. godina RKZ  ( osnovan 29.03.1924.god. ) u ožujku  2014 god.

O povijesti RKZ-a napisano je dosta članaka i brošura no želja nam je da povijesna događanja ne spomenemo samo kroz nekoliko rečenica nego da o svakoj dekadi razvoja radio kluba „Zagreb“ spomenemo sva značajna događanje i značajne pojedince  te da o tome  pričaju ljudi, članovi ili simpatizera radio kluba odnosno dokumenti, slike i uređaji članova. U RKZ postoji  (na sreću) dosta radio amaterske ostavštine članova koji nažalost nisu među nama a obilježili su jedna period povijesti RKZ-a. Neke od dokumenata posjeduju i današnji  članovi u svojim osobnim zbirkama.

Kako ne bi zaboravili baš niti jedan značajan događaj iz povijesti našeg radio kluba molimo sve članove da nam ustupe  dokumentaciju (slike, novinski članci, članci o RKZ objavljeni u stručnim časopisima, uređaji koji su izgrađeni u vlastitoj ili konstruktorskoj radionici RKZ i sl. ) koja se odnosi na razvoj RKZ-a a koja govori o aktivnosti članova kluba. Istu ćemo slikati ili skenirati i uredno vratiti.

Monografiju priprema  BORIS VRBANOVIĆ 9A2 JY pa vas molimo da se obratite Borisu  svakog utorkom u radio klubu a možete ga i  kontaktirati na mob. 091 22 500 10.

Bili bi vam zahvalni na svakoj podršci i pomoći oko prikupljanja arhivske građe iz povijesti našeg radio kluba.

 

TOP PAGE